Behandeling

Een standaard traject bestaat niet bij Sentivia. De coaching en behandeling wordt afgestemd op jouw persoonlijke vraag. Daardoor worden trajecten korter en effectiever.

Het intakegesprek

Jouw traject bij Sentivia start met een intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek onderzoeken we samen je vraagstelling en stellen een behandeldoel en methode vast. De intake duurt in totaal 60 minuten.

Download voor de intake dit formulier en neem deze ingevuld mee naar het gesprek.

Methode

Welke methodieken ik ga toepassen in jouw traject, hangt af van je doelstelling en welke blokkades we tegen komen. Methodes die ik toepas in mijn praktijk zijn o.a. het enneagram, spiertesten, EFT, EMDR, mBIT en hypnose.

Portret van Monique van Lierop Sentivia

Een standaard traject bestaat niet bij Sentivia. De coaching en behandeling wordt afgestemd op jouw persoonlijke vraag. Daardoor worden trajecten korter en effectiever.

Wachttijd

Op dit moment is er geen wachttijd bij Sentivia.

Neem bij vragen over de wachttijd contact op met Monique van Lierop. Of boek een afspraak voor jouw intakegesprek door op onderstaande knop te klikken. Houd hierbij rekening met de hierboven genoemde wachttijd.

Spiertesten

spiertesten

Spiertesten (kinesiologie) is een hulpmiddel om snel en eenvoudig onbewuste blokkades bewust te maken. Negatieve ervaringen kunnen emotionele blokkades worden, die groei en ontwikkeling in de weg staan. Ze verhinderen je om je doel te bereiken. Maar je hebt dat niet altijd in de gaten. Deze blokkades kunnen heel snel opgespoord worden met behulp van spiertesten. Door specifieke vragen te stellen geeft je lichaam via de handspieren precies aan wat voor jou waarheid is en wat niet. Aan de spieren van je hand kan ik dat voelen. En alle blokkades die jou verhinderen je doel te bereiken, worden behandeld.

EFT

Bij EFT maak je een koppeling tussen emotie en lichaam, met behulp van de meridianen in je lichaam. Dat doe je in de vorm van tapping, ofwel zachtjes kloppen op een vaste reeks van acupressuur punten. Die punten worden ook gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Ieder punt staat voor een bepaalde emotie. Door behandeling van een combinatie van emoties, kun je alle aspecten van jouw probleem behandelen en loslaten. Daardoor gaan de meridianen weer beter doorstromen en ga je je beter voelen, op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.

Enneagram Therapie

Deze behandeling start in het heden, met de klacht of vraag die je hebt. Op basis daarvan formuleren we tijdens het eerste consult, een doelstelling en een probleem. We kaderen hiermee de behandeling, om zo effectief mogelijk te werken.

Daarna gaan we, binnen dat kader, werken met de persoonlijkheidstypes van het enneagram. Je leert je eigen gedrag kennen en herkennen en de reden waarom je die types met het bijbehorende patroon, bent gaan inzetten. Eerst testen we welk type in het heden het meest dominant is, waardoor dat is ontstaan en op welke leeftijd. Ook welke pijn de oorzaak is en door welk mechanisme jij die pijn bent gaan te vermijden. Iedere blokkerende overtuiging, emotie, chakra onbalans etc die jouw balans blokkeert, wordt behandeld. We gebruiken hiervoor meerdere methodes, zoals spiertesten (kinesiologie), tapping (EFT), visualisaties, affirmaties etc. Zo wordt het gebruikte persoonlijkheidstype weer in balans gebracht.

Op deze manier wordt heel jouw tijdlijn, tot je geboorte behandeld. Alle gebruikte persoonlijkheidstypes worden als een ui afgepeld. Je wordt teruggebracht naar je essentietype, naar je kern. Je zult daardoor jezelf beter begrijpen, je meer in je kracht voelen en eventuele problemen gemakkelijker aankunnen.

Ik was mezelf kwijtgeraakt. Door de begeleiding van Monique ben ik weer gelukkig, zelfverzekerd en heb ik mijn doel bereikt!

- Sanne

"Ik was mezelf kwijtgeraakt. Door de begeleiding van Monique ben ik weer gelukkig, zelfverzekerd en heb ik mijn doel bereikt!"

- Sanne