Hypnose

  • Wil jij snel verlost zijn van angst, nagelbijten, hoogtevrees, stress, onzekerheid?
  • Ben jij volledig gemotiveerd om dat te doen?
  • En kun jij suggesties opvolgen, zonder daarover na te denken? Dus meteen doen wat je wordt gevraagd?
  • Ben je bereid je volledig te ontspannen?


Dan is hypnose de meest snelle, veilige en fijnste methode om direct te kunnen veranderen voor jou!

Voor ieder soort probleem, lichamelijk of mentaal.

Wat is hypnose?

Hypnose is een toestand van totale lichamelijke en geestelijke ontspanning. Je voelt je volledig ontspannen en toch kun je alles om je heen waarnemen, alle geluiden horen en weet je wat je doet. Je bent in een toestand waarin er een directe toegang is tot het onderbewustzijn.

Hoe gaat hypnose in zijn werk?

Eerst krijg je een intake waarin je vertelt wat je zou willen veranderen. Je bespreekt je probleem en legt uit wat je graag zou willen veranderen. Je krijgt uitleg over het verloop van de sessie. Meteen daarna gaan we starten met de feitelijke hypnose. Je gaat ontspannen zitten en volgt al mijn suggesties op, om zo snel mogelijk en zo diep mogelijk te ontspannen. Hoe dat gaat is bij iedere sessie anders. Soms is het beter om met een langzame ontspanning te beginnen, soms zal een snellere methode worden toegepast. Het doel van dit deel van de sessie is om jou volledig te laten ontspannen, zowel lichamelijk als mentaal, en te concentreren op de verandering. Hoe dieper je jezelf toestaat in ontspanning te gaan, hoe meer resultaat je zal hebben van de hypnosesessie. Meestal zijn 3 sessies genoeg voor een blijvende oplossing, wat het probleem ook is.

Hoe werkt het onderbewustzijn?

Het onderbewustzijn is de basis van al ons gedrag, onze emoties en onze lichamelijke verschijning.
Het bevat alle informatie waarop wij denken, redeneren, ervaren, voelen, automatisch handelen en ons lichaam zich presenteert. De programmering vindt plaats gedurende ons leven en heeft als grootste doel het beschermen van het lichaam en de geest. Ervaringen en waarnemingen worden geïnterpreteerd en opgeslagen.

Dat wordt een patroon op basis waarvan je leeft. Het veranderen van een patroon gaat heel moeilijk en langzaam. Soms is het een lang traject van hard werken, doorzetten, afzien en uiteindelijk toch falen. Want hoewel je op wilskracht soms iets snel kan bereiken, lukt dat met veranderingen die langere tijd in beslag nemen juist niet.
Op de achtergrond is er namelijk altijd nog steeds dat stemmetje, jouw saboteur, dat er voor zorgt dat je dan toch een sigaret pakt, je wijs maakt dat je dat ene koekje wel kan nemen of dat ervoor zorgt dat je toch in je angst of onzekerheid schiet.
Dat stemmetje komt uit je onderbewustzijn.
Het is de uitdrukking van het negatieve denkbeeld, de negatieve overtuiging of emotie die je nog diep in je hebt.
Met hypnose verander je dat, in je onderbewustzijn dus, waardoor er een ondersteunende, krachtige en energieke beweging ontstaat richting het doel wat je wilt bereiken.

Wat kun je zelf doen om van de hypnose een succes te maken?

Het enige wat je hoeft te doen is vertrouwen hebben en alle aanwijzingen opvolgen. Je hoeft niet bang te zijn dat je niet uit hypnose komt, want dat gebeurt altijd wel. Zelfs al zou er geen hypnotiseur aanwezig zijn om jou eruit te halen, zelfs dan gaat de hypnose vanzelf over naar een natuurlijke slaap. Dus heb geen angst, want dat vermindert de goede werking van de hypnose, maar zorg dat je je op je gemak voelt. Als dat niet helemaal lukt, kan ik je daarbij helpen. Stel jezelf tijdens de hypnose geen vragen over wat er gebeurt en waarom, ook dat belemmert een goede werking. Volg suggesties op, zonder erbij na te denken. Ik ga je echt geen rare dingen laten doen zoals in hypnoseshows. Dat kan alleen als jij dat zelf toestaat. Ook in hypnose heb jij een wil en zal je echt niet doen wat je niet wil. Dus: Wíl veranderen, voel je op je gemak en volg alle suggesties meteen op.

Neem voor meer informatie over specifieke klachten contact met mij op.
We kunnen dan samen bepalen of hypnose iets voor jou kan betekenen.