Aarden, hoe en waarom doe je dat? 4 tips!

aarden

Gronden en aarden is hetzelfde. Als iemand zegt dat je slecht geaard bent, betekent dat niet dat je slecht ‘van aard’ bent. Dat betekent dat je contact met de grond, met de aarde, onvoldoende is. Dat je dus niet “met beide benen op de grond” staat. Nou maken je voeten vanzelf fysiek contact met de grond als je staat, maar dat wordt niet bedoeld.

Je bent pas goed gegrond als je energiesysteem gegrond is.
Zoals je elektriciteitsnet in huis een aardpin nodig heeft om geaard te zijn, zo heeft je lichaam iets nodig om echt contact te maken met de aarde, zodat je spanning, emoties, drukte, stress of gewoon je teveel aan energie kwijt kunt. Als je lichaam gegrond is kun je makkelijker lichamelijk ontspannen.

Heb jij dat ook, dat je vaak in je hoofd zit?
Werk, dagelijkse bezigheden zoals boodschappen, kinderen, klussen, afspraken etc vragen continu nadenken en schakelen. Daardoor heb je alleen aandacht vanuit je hoofd, maar vergeet je je lichaam. Dat je in de auto zit op de snelweg en ineens denkt: “Ben ik hier al? Ik had het niet in de gaten…!”. Dat betekent dus dat je in gedachten hebt gezeten, in je hoofd, en geen aandacht hebt gehad voor je lichaam, voor het hier en nu. Alsof je een heel huis bezit maar alleen op de zolder woont.

Zijn je voeten vaak koud? Kun je je gevoel van stress slecht kwijt? Ben je moe of gespannen? Heb je moeite met voornemens uit te voeren? Blijf je hangen in denken en krijg je jezelf niet zover om te gaan doen? Probeer dan de volgende tips.

  1. Doe de volgende oefening dagelijks, op een moment dat je daar de rust en tijd voor kunt nemen. Het liefst in de ochtend maar als een ander moment beter uitkomt, kan dat ook. Het vergt maar een paar minuten.Zit ontspannen op de stoel, voeten plat op de grond, sluit je ogen. Adem ontspannen in door je neus en uit door je mond. Visualiseer een draad die vanuit je stuit, naar beneden, door je voeten, verder naar beneden, de aarde ingaat. Dieper en dieper tot in de kern van de aarde. Alle afvalstoffen uit je lichaam, alle overbodige energie, alle stress en overvloedige emoties die je niet meer nodig hebt, worden afgevoerd door deze draad naar de aarde. De aarde zuivert deze energie en de gezuiverde, positieve energie gaat door dezelfde draad weer naar boven en vult je hele lichaam op.
  2. Als je gedurende de dag merkt dat je toch weer in je hoofd zit en geen ontspanning in je lijf voelt, concentreer je dan even op je voeten. Voel hoe de zool van je voeten contact maken met je schoenen en je schoenen met de grond. Stamp even op de grond als dat kan. Voel je spieren ontspannen.
  3. Zorg voor regelmatig contact met de aarde. Werken in de tuin is een heel goed middel. Lekker met je handen door de grond woelen. Wandelingen maken in de natuur is ook goed. Voel je contact met de grond.
  4. Ben je een ochtendmens? Dan zal het voor jou heel erg fijn zijn om te gaan dauwtrappen. Ga ’s morgens op blote voeten naar buiten en loop eens lekker door je tuin. Voel de grond, het gras, het zand onder je voeten. Voel de structuur, de temperatuur die anders is dan die van jou. Loop een paar minuten door je tuin heen en weer en maak contact. Laat je overtollige energie wegvloeien in de grond en laat je op met nieuwe energie vanuit de aarde. Hierdoor heb je een mooie basis voor de nieuwe dag en voel je je helemaal fris en energiek.