Je batterijen opladen

Sentivia

Je bent de hele dag in touw. Druk met van alles voor iedereen. Ruimschoots voor de dag om is, vraag je je af hoe je in hemelsnaam met de energie die je nog over hebt, het einde van de dag gaat halen.  Je voelt dat er aan alle kanten aan je wordt getrokken, je moet het eten in elkaar draaien, de was nog doen, de kinderen de aandacht geven die ze verdienen…. Laat staan dat je nog aan jezelf toekomt! Je energiepeil is ver beneden gewenst niveau. Je wordt kribbig en valt uit tegen je liefste. Herkenbaar? Vraag jij je ook wel eens af hoe anderen dat nou doen? Kún je eigenlijk wel een leuke baan hebben, én een gezin met kinderen, én je huishouden draaiende houden én nog een sociaal leven hebben? Is dat niet teveel gevraagd?

Wanneer we omgeven zijn door andere mensen, verbruiken we dikwijls veel energie. Gesprekken met andere mensen, ze aan het lachen maken, tevreden stellen, hun emoties lezen zijn enkele dingen die we de hele tijd doen. Constant in contact staan kan je mentaal uitputten. Vaak hoor je achtergrondgeluiden en muziek en ondertussen wil je ook bij blijven op social media. Als je dan ook nog gevoelig bent en open staat, trekt dat je batterij als je niet uitkijkt in no-time volledig leeg. En vóór het einde van de dag, zit je uitgeput op de bank….

Maar daar kún je wat tegen doen! Je kunt ervoor zorgen dat je batterij minder snel leegloopt én je kunt je batterijen weer opladen. Hoe doe je dat nou? 5 tips!

  1. Bescherm je eigen energie

Doe de volgende oefening iedere dag om je te beschermen, om goed te gronden en om goed in je eigen energie te blijven:

Zit ontspannen op de stoel, voeten plat op de grond, sluit je ogen. Visualiseer een draad die vanuit je stuit naar beneden door je voeten de aarde ingaat. Dieper en dieper tot in de kern van de aarde. Alle stress, zaken die je niet meer nodig hebt, afvalstoffen uit je lichaam worden afgevoerd door deze draad naar de aarde. Daar belast je de aarde niet mee, daar is deze juist voor bedoeld. De aarde zuivert deze energie en de positieve energie gaat door dezelfde draad weer naar boven. Visualiseer dat, zie het voor je, geef deze energie een heldere sprankelende kleur. Deze zuivere energie komt je lichaam weer binnen. Laat daarna vanuit je kruin een draad het universum in gaan. Daar maakt het contact met de kern van het universum. Vanuit de kern van het universum komt het witte licht via jouw draad naar je toe en gaat bij je kruin je lichaam binnen. Deze lichte energie vult je lichaam op en vermengt zich met de zuivere energie van de aarde.  Als een draaikolk, met in het centrum je hart, wordt deze vermenging groter en groter, vult je lichaam en vervolgens ook je hele aura op.

  1. Neem voldoende rust

Luister naar je eigen lichaam en neem op tijd rust. Al is het voor je gevoel maar even. Even stilte, niets en niemand om je heen. Even alleen met jezelf en niets hoeven of moeten. Even rust. Het doet wonderen.

  1. Minder prikkels

Zorg ervoor dat je structureel minder prikkels krijgt te verwerken. De hoeveelheid prikkels die je kunt verwerken, is voor iedereen verschillend. Ben je hooggevoelig? Dan kun je wat dat betreft veel minder hebben dan anderen! Zet de muziek zachter, of helemaal uit. Dim het licht in huis net iets meer. Zet de televisie zachter. En laat je mobieltje wat vaker liggen. Welke verhalen wil je nu echt lezen? Ben selectief! En ben lief voor jezelf.

  1. Bouw je energie op

Doe voldoende leuke dingen. En dan echt LEUKE dingen. Die JIJ leuk vindt. Waar je dus energie van krijgt. Uit eten met vrienden is gezellig, maar KRIJG je daar energie van of KOST je dat energie? De hele avond naar de verhalen van een ander luisteren, ook al vind je die persoon de liefste vriend(-in) van de hele wereld, kan heel vermoeiend zijn. Ook al is het erg gezellig. Maar dat soort leuke dingen bedoel ik niet. Ik bedoel het genieten van de natuur, de wind door je haar, de zon op je gezicht, het zand onder je voeten, het gebulder van de golven horen. Ik bedoel het genieten van creatie, het gevoel van klei tussen je vingers, de geur van verf. Sporten, dansen, rennen, zwemmen, je spieren laten werken…. afijn, het beeld is wel duidelijk denk ik.

  1. Laad je batterijen weer op.

Zorg ervoor dat je af en toe letterlijk je batterijen weer oplaadt. Je energie zit volgens de taoïsten in je nieren. En die energie kun je een boost geven. Wrijf beide handpalmen krachtig tegen elkaar. Niet je vingers, alleen de palmen van je handen. Daarna leg je beide handen op je nieren, in je onderrug. Wrijf daarna nog een keer je handpalmen over elkaar, maak vuisten van je handen en trommel daarna zachtjes op dezelfde plekken. Vóel je nieren hiervan opknappen…!